Kako istinski uživati u ribi

Da li ste nekada videli kako neko jede ribu i zainteresovan je za dešavanja oko sebe? Ni ja. Da je recimo Kej, u “Kumu” jela ribu umesto lazanje, nikada ne primetila ono što se oko nje dešava. Kada jedeš ribu, prosto nemaš vremena za dramu. Priprema i degustacija ribe zahtevaju mnogo ljubavi, pažnje i znanja.

Opširnije…

Brancin sa bademima

Sastojci: 2 očišćena brancina  (Naručite online) veza mladog luka maslac limunov sok 50g badema peršun vlašac so biber ruzmarin Priprema: Ribu operite i dobro ocedite. Začinite solju i biberom po ukusu. Tiganj zagrejte na srednju jačinu i otopite maslac. Kada je postignuta optimalna temperatura stavite ribu u tiganj i pospite je mešavinom limunovog soka i

Opširnije…

Uskoro dostava na vašu adresu

Poštovani kupci, Kao odgovorna kompanija posvećujemo posebnu pažnju konkretnim merama koje doprinose individualnoj i opštoj sigurnosti. Zato vas obaveštavamo da ćete sve proizvode iz našeg svežeg i pečenog asortimana uskoro moći naručiti putem interneta, nakon čega će u najkraćem mogućem roku biti dostavljeni na vašu adresu. Ostanite kod kuće, naručite i nastavite da budete odgovorni

Opširnije…

Kako kupovati ribu u slučaju invazije iz svemira?

Postoji verovatnoća da se negde tamo, u beskrajnim prostranstvima univerzuma, nalazi planeta na kojoj nema ribe. Planeta čiji stanovnici nikada nisu servirali punjenog šarana, napravili škampe na buzaru, ili se jednostavno prepustili uživanju u odresku tune. Kada bi došlo do kontakta sa njima, nema sumnje da bi to podstaklo veliku posećenost beogradskih pijaca, jer univerzalno

Opširnije…

Praznični tekst o dobrim ribama

U prethodnom tekstu pisao sam o tome kako mi je jedan neočekivani obrt pomogao da shvatim kako je svaki trenutak savršen ako ga deliš sa ljudima koji su ti dragi. S obzirom da se trenutno nalazimo u periodu slava, praznika i vremena koje ćemo provoditi u dobrom društvu, ovo je idealna prilika da se na

Opširnije…

Kada ti život da pastrmku, ti napravi…

Neko je jednom davno rekao da čovek čitavog života traga za nečim što mu se po pravilu nalazi ispred nosa.  Mnogi su toga svesni, ali ne obraćaju pažnju, što je sasvim u redu. Postoje i oni, poput Paola Koelja, koji o tome napišu knjigu koju kao omiljenu navode čak i oni koji je nisu pročitali.

Opširnije…

Skuša sa Tikvicama

Da li ste raspoloženi da probate nešto novo? Hajde zajedno da se upustimo u ovaj uzbudljivi recept skuše sa tikvicama! Priprema i serviranje: 4 fileta dimljene skuše (Naručite Online!) 250 ml ulja Svež ruzmarin 1 limun 2 tikvice Mešavina mediteranskih začina Beli luk u prahu Prezle Priprema 1) Skušu uzduž isecite i propržite je minut na

Opširnije…

Prolećni Brancin u Crvenom Tanjiru

Kako bolje početi proleće nego uz lagani brancin i čašu vina (ili dve)? Priprema i serviranje: 2 Brancina (Naručite Online!) 2 Glavice crvenog luka 2 Šargarepe 100 ml Soka od cvekle 100 ml Crnog vina So Biber Ruzmarin Mešavina začina Maslinovo ulje Sok od limuna Priprema Brancine isfiletirajte i očistite od sitnih kostiju. Ovu uslugu

Opširnije…

Pastrmka na Seoski Način

Ovaj jednostavan i brz recept je osvojio praznične i porodične večeri domaćina širom Srbije. Sve što će vam biti potrebno je: 3 komada očišćene pastrmke (oko 9kg) So (po ukusu) 3 kašike suvog biljnog začina (Začin C) 50 g brašna T-500 1 dl maslinovog ulja sok od 1 limuna Očišćenu pastrmku možete kupiti preko našeg

Opširnije…

Tropic ribarstvo

Ko smo mi? -Tropic ribarstvo je (da li ste pretpostavili?) lanac ribarnica koji se bavi maloprodajom ribe i drugih morskih proizvoda. Zašto se ne držimo trgovine ribom nego se upuštamo u svet blogovanja? -Možda ovo niste znali ali i pored toga što smo velika porodična firma koja prodaje ribu, mi imamo još toliko toga da

Opširnije…

Upoznajte Skušu

Skuša spada u “plave“ ribe. Lovi se “na sviću“ ili udicom s proleća i leti. Naraste do 30 cm. Meso skuše je veoma čvrsto, ukusno i jako, pa se obično jače začinjava mirisnim biljem. Najukusnija je skuša pripremljena na gradelama uz obavezan dodatak nekog pikantnog sosa. Vrlo je ukusna i u marinadi, a može i

Opširnije…

Upoznajte Šarana

Šaran je najpoznatija domaća riba koja može da dostigne veličinu i do 1 m, a težinu i od preko 20 kg. Ipak, za kuvanje su najbolji šarani od oko 3 kg. Šaran se mnogo gaji u ribnjacima, a takav šaran obično nije sav prekriven krljuštima ili je čak sasvim bez njih. Dešava se da šaran

Opširnije…