Upoznajte Skušu



Skuša spada u “plave“ ribe. Lovi se “na sviću“ ili udicom s proleća i leti. Naraste do 30 cm. Meso skuše je veoma čvrsto, ukusno i jako, pa se obično jače začinjava mirisnim biljem.
Najukusnija je skuša pripremljena na gradelama uz obavezan dodatak nekog pikantnog sosa. Vrlo je ukusna i u marinadi, a može i da se suši. Skuše se brzo kvare i zato se moraju odmah pripremati, a prilikom kupovine obratite pažnju da riba nije zamrzavana više puta. Ukoliko je riba sveže plave boje, a meso beličasto, riba je sveže zaleđena. Ukoliko je meso skuše žuto, bolje kupite neku drugu ribu jer takva nema više nikakvih hranjivih kvaliteta, čak može da bude štetna po zdravlje.

Smrznutu skušu odledite, pa je zatim stavite u neki aromatični marinat. Pripremljenu ribu obavezno služite sa nekim sosom.

Naša preporuka je da probate skušu pripremljenu na neke od načina koje smo izabrali, probali i koje toplo preporučujemo i vama.