
Sastojci:
2 brancina
3 paradajza
1 patlidžan
2 čena belog luka
Glavica crvenog luka
Maslinovo ulje
Peršun
Ruzmarin
Biber
So
Priprema:
Brancine dobro osušite, pospite solju, biberom, ruzmarinom i maslinovim uljem ostavite u frižideru oko 20 minuta. Rernu zagrejte na 220 stepeni.
Za to vreme, u zagrejanom tiganju izdinstajte crveni luk i dodajte sitno sečeni paradajz i patlidžan, posolite i pobiberite po ukusu. Sve zajedno pržite 15 minuta na srednjoj vatri.
Zamešajte marinadu od maslinovog ulja, ruzmarina i belog luka. Duž ribe napravite zareze i u njih sipajte marinadu. Brancine lagano upakujte u aluminijumsku foliju i položite ih u pleh za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Pred kraj pečenja, otkrijte foliju kako bi korica bila hrskava.
U plitki tanjir sipajte dinstano povrće i preko njega poslužite brancina.
Kao prilog možete poslužiti krompir salatu ili bareni pirinač.
Prijatno!