Šareni brancin



Sastojci:

2 brancina
3 paradajza
1 patlidžan
2 čena belog luka
Glavica crvenog luka
Maslinovo ulje
Peršun
Ruzmarin
Biber
So

Priprema:

Brancine dobro osušite, pospite solju, biberom, ruzmarinom i maslinovim uljem ostavite u frižideru oko 20 minuta. Rernu zagrejte na 220 stepeni.

Za to vreme, u zagrejanom tiganju izdinstajte crveni luk i dodajte sitno sečeni paradajz i patlidžan, posolite i pobiberite po ukusu. Sve zajedno pržite 15 minuta na srednjoj vatri.

Zamešajte marinadu od maslinovog ulja, ruzmarina i belog luka. Duž ribe napravite zareze i u njih sipajte marinadu. Brancine lagano upakujte u aluminijumsku foliju i položite ih u pleh za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Pred kraj pečenja, otkrijte foliju kako bi korica bila hrskava.

U plitki tanjir sipajte dinstano povrće i preko njega poslužite brancina.

Kao prilog možete poslužiti krompir salatu ili bareni pirinač.

Prijatno!