Prolećni Brancin u Crvenom Tanjiru



Kako bolje početi proleće nego uz lagani brancin i čašu vina (ili dve)?

Priprema i serviranje:

2 Brancina (Naručite Online!)

2 Glavice crvenog luka

2 Šargarepe

100 ml Soka od cvekle

100 ml Crnog vina

So

Biber

Ruzmarin

Mešavina začina

Maslinovo ulje

Sok od limuna

Priprema

  1. Brancine isfiletirajte i očistite od sitnih kostiju. Ovu uslugu Vam pružaju sve naše ribarnice koje možete naći na sledećim lokacijama: http://tropic.rs/kontakt/

Nakon toga ih začinite solju, biberom, ruzmarinom i malo pokapati limunovim sokom te ostavite sa strane.

  1. Luk i šargarepu isecite na kockice, pa dinstajte u zagrejanom ulju.
  2. Kada luk i šargarepa omekšaju, dodajte sok od cvekle, pa dinstajte dok skoro sva tečnost ne ispari. Dodajte so, biber pospite ruzmarinom i mešavinom začina i izmešajte.
  3. Pred kraj dinstanja dodajte crno vino, te još kuvajte dok vino ne ispari.
  4. U drugom tiganju ispecite filete brancina. Prvo ispecite stranu sa kožom, dok ne postane hrskava pa onda okrenite i kratko ispecite i drugu stranu.
  5. U tanjir servirajte mešavinu sa lukom i šargarepom. Preko svega stavite ribu.

Uz jelo poslužite sezonsku salatu.

Prijatno!