Pastrmka na Seoski Način



Ovaj jednostavan i brz recept je osvojio praznične i porodične večeri domaćina širom Srbije. Sve što će vam biti potrebno je:

3 komada očišćene pastrmke (oko 9kg)
So (po ukusu)
3 kašike suvog biljnog začina (Začin C)
50 g brašna T-500
1 dl maslinovog ulja
sok od 1 limuna

Očišćenu pastrmku možete kupiti preko našeg vebsajta ili u jednoj od naših pet lokacija širom Beograda.

Pastrmke dobro oprati vodom. Ocediti. Ribu posoliti po ukusu, ali ne previše, a zatim u svaku ribu staviti po malu kašiku začina, rasporediti po unutrašnjosti ali paziti da tokom prženja sadržaj ne iscuri. Ribu okretati pažljivo najbolje metalnom štipaljkom za roštilj.

Zatim svaku ribu uvaljati sa obe strane u brašno i pržiti u zagrejanom ulju (sa mrvicom brašna proveriti da li je ulje zagrejano, bitno je ne spuštati ribu u hladno ili nedovoljno zagrejano ulje).

Kako bi se izbeglo skidanje kožice ili lomljenje ribe tokom prženja, ribu pržiti na umerenoj temperaturi (jačina 5 na električnom šporetu), da prvo uhvati pokoricu i porumeni sa jedne strane, pa tek onda okrenuti da se prži sa druge, jer u suprotnom će doći do raspadanja ribe.

Kao prilog možete da stavite našu krompir salatu dostupnu u našim ribarnicama, beli pirinač ili pastu.

Naručite pastrmku odmah putem naše online prodavnice!

Prijatno!