O nama

Firma Tropic Trade, Beograd osnovana je 1992. godine. Osnovna delatnost je proizvodnja, uvoz i distribucija žive, sveže i smrznute ribe. Danas je firma Tropic trade lider u proizvodnji i distribuciji ribe na domaćem tržištu. Naša tržišno orijentisana kompanija koja garantuje visok kvalitet svojih proizvoda i usluga negujući saradnju sa svojim partnerima i kupcima. Za sektor proizvodnje i preradu ribe zadužen je Tropic Ribarstvo, naša sestrinska firma u Banja Luci.  Proizvode prodajemo na čitavoj teritoriji Srbije i Bosne i Hercegovine i uspešno ih izvozimo na tržišta Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Italije i Nemačke. Ponosno ističemo da izvozimo preko 70% od ukupnog izvoza ribe iz BiH.

Dobitnici smo Zlatne evropske nagrade za kvalitet u prehrambenoj industriji (Pariz, 2001.), a kvalitet naših proizvoda je više puta nagrađivan na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Standard sigurnosti hrane (HACCP) smo u proizvodnju uveli 2008. godine, a iste godine, naš pogon za preradu ribe u Banja Luci registrovan je za izvoz ribe u Evropsku uniju sa izvoznim brojem R-3-011.

Industrija ribarstva u Srbiji je u konstantnom rastu. Uz reklamiranje zdravog života i pravilne ishrane riba je izbila na prvo mesto kao apsolutno korisna za ljudsko zdravlje. U skladu sa povećanjem standarda i svesti o pravilnoj ishrani trend industrije ribarstva je u stalnom porastu.

 

Vizija i misija

Kvalitet naših proizvoda nam je na prvom mestu, pa veliku pažnju posvećujemo uvođenju novih i neprekidnom unapređenju postojećih trgovinskih i proizvodnih standarda. U cilju nam je da uspostavimo dugotrajnu saradnju sa našim komitentima koja će biti zasnovana na poverenju i profesionalizmu.

Naša vizija je da postanemo vodeći distributer ribe i proizvođač pastrmke u širem regionu Balkana, pa i u Evropi. U skladu s tom vizijom, neprekidno proširujemo trgovinske, proizvodne i prerađivačke kapacitete čime dobijamo mogućnost za uzgoj i preradu sve većih količina ribe.

Ekonomska misija Tropic ribarstva jeste da postigne održiv profit i da konstantano razvija tržišne pozicije i prepoznatljivost, kako na lokalnom, tako i na izvoznom tržištu. Želimo da svim našim zaposlenima obezbedimo sigurnost i pozitivan radni ambijent sa snažnim akcentom na timski rad i sa otvorenim mogućnostima za lični i profesionalni razvoj.