Jesen je idealna za uživanje u ukusimaBez obzira na to u kom se starosnom dobu nalazimo, jedna rečenica nas uvek jednako, na trenutak, rastuži – leto je završeno. Dolaze hladniji jesenji dani u kojima više ne možemo da uživamo u suncu i celodnevnom boravku van kuće. Da bismo našli nove načine opuštanja i razbibrige, potrebno je da se okrenemo udobnosti i toplini koju nam pruža dom.

Mislite da je slučajno to što sve nove sezone serija uvek izlaze baš na jesen? Kišni dani koji su na pomolu polako počinju da nam diktiraju ritam dana, pa sada umesto dugih šetnji organizujemo gledanje omiljenog sitkoma, često i više epizoda odjednom. Iako na prvi mah možda ne izgleda tako, to je aktivnost od koje čovek brzo ogladni. Zato, pauza i pravac u kuhinju na pripremu ukusnih i zdravih jela.

Sezona dobrih riba traje cele godine

Brancin je uvek dobar izbor! Pored toga što je izuzetno ukusan i hranljiv, za njegovo spremanje vam neće biti potrebno duže od pola sata do 45 minuta. Bez obzira na to da li se odlučite za pečenje u rerni ili prženje fileta na tiganju, jedno je sigurno – savršen ukus je zagarantovan.

Sa krompir salatom kao prilogom nikada nećete pogrešiti a kao alternativu možete spremiti pirinač ili kombinaciju grilovanog povrća poput paprike, tikvice i patlidžana.

Da bi riba imala najbolji ukus, važno je da se konzumira u prijatnoj atmosferi. Otvorite bocu omiljenog vina i jednostavno se opustite i uživajte u danu, čak i ako napolju pljušti kiša.

Za goste samo najbolje

Kako verovatno niste jedini kojima vremenski uslovi ne dozvoljavaju da borave napolju, često možete da očekujete i iznenadne posete gostiju. A kako da bolje iskažete svoje gostoprimstvo nego ukusnom hranom pripremljenom sa ljubavlju.

Za tu priliku, predlažemo da se oprobate sa salatom od hobotnice koju možete pronaći svežu u najbližoj ribarnici. Hobotnicu možete bariti ili pržiti iseckanu na veće ili manje delove, kako god poželite. Od povrća koje se dodaje u salatu izaberite ono koje najviše odgovara vašem i, naravno, ukusu gostiju– krompir, pečurke, paradajz, krastavac, crveni, mladi ili beli luk.

Koliko se salata pokazala kao dobar izbor, shvatićete nakon što se isti gosti ponovo najave za samo nekoliko dana!

I naravno, svako godišnje doba donosi svoje promene, ali jedna stvar ostaje ista i dostupna tokom cele godine, a to je – sveža riba u Tropic ribarnicama. Direktno iz Jadrana, odmah nakon ulova – svratite u  vama najbližu i uživajte u izboru koji zaslužujete!