Grilovana tuna



Sastojci

Fileti tune, oko 300g
Blitva, 500g
3 veća krompira
Morska so, biber, maslinovo ulje

Priprema:

Osim što se priprema veoma jednostavno, tunjevina je izuzetno cenjena jer nas uvek nagrađuje raskošnim ukusom. Da biste uživali u ovoj recepturi, neophodno je da filete tune pospete mešavinom morske soli i mlevenog bibera, a potom lagano utrljate.  Nakon toga, ostavite ih da odstoje oko desetak minuta, a potom zagrejte gril tiganj koji ste premazali tankim slojem maslinovog ulja.

Filete pecite na jednoj strani oko 3-4 minuta, a potom ih okrenite i ponovite postupak. Vreme pečenja možete i produžiti ukoliko su fileti deblji, ali vodite računa o tome da se ne prepeku kako bi meso ostalo sočno u sredini.

Nakon što završite pečenje, meso pokrijte folijom i ostavite da se prohladi. Za to vreme, obarite krompir isečen na krupnije kocke, a pri samom kraju kuvanja u ključalu vodu spustite i listove blitve, vodeći računa da se ne kuvaju duže od dva minuta.  Skuvanu blitvu iseckajte na listiće, a potom pomešajte sa krompirom i začinite belim lukom i limunovim sokom.

Tunu i prilog poslužite uz omiljeno vino i prepustite se uživanju!