Brancin sa bademima



Sastojci:

2 očišćena brancina  (Naručite online)
veza mladog luka
maslac
limunov sok
50g badema
peršun
vlašac
so
biber
ruzmarin

Priprema:

Ribu operite i dobro ocedite. Začinite solju i biberom po ukusu.

Tiganj zagrejte na srednju jačinu i otopite maslac. Kada je postignuta optimalna temperatura stavite ribu u tiganj i pospite je mešavinom limunovog soka i usitnjenog badema. Brancina je potrebno pržiti oko 15 minuta sa obe strane ili dok ne poprimi odgovarajuću, zlatkasto-smeđu boju kože.

U manju posudu sitno isecite mladi luk, peršun i vlašac (ako ne pronađete svež, sušeni vlašac i peršun su dobra zamena). Ovom mešavinom pospite pečenog brancina i prelijte po ukusu limunovim sokom.

Uz ribu možete poslužiti barenu šargarepu, pastu ili krompir.