Poštovani kupci, Kao odgovorna kompanija posvećujemo posebnu pažnju konkretnim merama koje doprinose individualnoj i opštoj sigurnosti. Zato vas obaveštavamo da ćete sve proizvode iz našeg svežeg i pečenog asortimana uskoro moći naručiti putem interneta, nakon čega će u najkraćem mogućem roku biti dostavljeni na vašu adresu. Ostanite kod kuće, naručite i nastavite da budete odgovorni
Kako kupovati ribu u slučaju invazije iz svemira?
Postoji verovatnoća da se negde tamo, u beskrajnim prostranstvima univerzuma, nalazi planeta na kojoj nema ribe. Planeta čiji stanovnici nikada nisu servirali punjenog šarana, napravili škampe na buzaru, ili se jednostavno prepustili uživanju u odresku tune. Kada bi došlo do kontakta sa njima, nema sumnje da bi to podstaklo veliku posećenost beogradskih pijaca, jer univerzalno
Praznični tekst o dobrim ribama
U prethodnom tekstu pisao sam o tome kako mi je jedan neočekivani obrt pomogao da shvatim kako je svaki trenutak savršen ako ga deliš sa ljudima koji su ti dragi. S obzirom da se trenutno nalazimo u periodu slava, praznika i vremena koje ćemo provoditi u dobrom društvu, ovo je idealna prilika da se na
Kada ti život da pastrmku, ti napravi…
Neko je jednom davno rekao da čovek čitavog života traga za nečim što mu se po pravilu nalazi ispred nosa. Mnogi su toga svesni, ali ne obraćaju pažnju, što je sasvim u redu. Postoje i oni, poput Paola Koelja, koji o tome napišu knjigu koju kao omiljenu navode čak i oni koji je nisu pročitali.
Skuša sa Tikvicama
Da li ste raspoloženi da probate nešto novo? Hajde zajedno da se upustimo u ovaj uzbudljivi recept skuše sa tikvicama! Priprema i serviranje: 4 fileta dimljene skuše (Naručite Online!) 250 ml ulja Svež ruzmarin 1 limun 2 tikvice Mešavina mediteranskih začina Beli luk u prahu Prezle Priprema 1) Skušu uzduž isecite i propržite je minut na
Prolećni Brancin u Crvenom Tanjiru
Kako bolje početi proleće nego uz lagani brancin i čašu vina (ili dve)? Priprema i serviranje: 2 Brancina (Naručite Online!) 2 Glavice crvenog luka 2 Šargarepe 100 ml Soka od cvekle 100 ml Crnog vina So Biber Ruzmarin Mešavina začina Maslinovo ulje Sok od limuna Priprema Brancine isfiletirajte i očistite od sitnih kostiju. Ovu uslugu
Pastrmka na Seoski Način
Ovaj jednostavan i brz recept je osvojio praznične i porodične večeri domaćina širom Srbije. Sve što će vam biti potrebno je: 3 komada očišćene pastrmke (oko 9kg) So (po ukusu) 3 kašike suvog biljnog začina (Začin C) 50 g brašna T-500 1 dl maslinovog ulja sok od 1 limuna Očišćenu pastrmku možete kupiti preko našeg
Tropic ribarstvo
Ko smo mi? -Tropic ribarstvo je (da li ste pretpostavili?) lanac ribarnica koji se bavi maloprodajom ribe i drugih morskih proizvoda. Zašto se ne držimo trgovine ribom nego se upuštamo u svet blogovanja? -Možda ovo niste znali ali i pored toga što smo velika porodična firma koja prodaje ribu, mi imamo još toliko toga da
Upoznajte Skušu
Skuša spada u “plave“ ribe. Lovi se “na sviću“ ili udicom s proleća i leti. Naraste do 30 cm. Meso skuše je veoma čvrsto, ukusno i jako, pa se obično jače začinjava mirisnim biljem. Najukusnija je skuša pripremljena na gradelama uz obavezan dodatak nekog pikantnog sosa. Vrlo je ukusna i u marinadi, a može i
Upoznajte Šarana
Šaran je najpoznatija domaća riba koja može da dostigne veličinu i do 1 m, a težinu i od preko 20 kg. Ipak, za kuvanje su najbolji šarani od oko 3 kg. Šaran se mnogo gaji u ribnjacima, a takav šaran obično nije sav prekriven krljuštima ili je čak sasvim bez njih. Dešava se da šaran
Upoznajte Pastrmku
Pastrmka je riba bistrih voda, brzih reka i jezera, a smatra se jednom od najukusnijih evropskih slatkovodnih riba. Srebrnaste je boje, a na stranama ima crvene ili crne tačkice. Telo joj je prekriveno sitnom krljušti i sluzi koju ne treba dirati ako želite da ribu pripremite »na plavo«. Meso pastrmke je lako svarljivo i nema