Praznični tekst o dobrim ribama

U prethodnom tekstu pisao sam o tome kako mi je jedan neočekivani obrt pomogao da shvatim kako je svaki trenutak savršen ako ga deliš sa ljudima koji su ti dragi. S obzirom da se trenutno nalazimo u periodu slava, praznika i vremena koje ćemo provoditi u dobrom društvu, ovo je idealna prilika da se na

Opširnije…

Kada ti život da pastrmku, ti napravi…

Neko je jednom davno rekao da čovek čitavog života traga za nečim što mu se po pravilu nalazi ispred nosa.  Mnogi su toga svesni, ali ne obraćaju pažnju, što je sasvim u redu. Postoje i oni, poput Paola Koelja, koji o tome napišu knjigu koju kao omiljenu navode čak i oni koji je nisu pročitali.

Opširnije…

Skuša sa Tikvicama

Da li ste raspoloženi da probate nešto novo? Hajde zajedno da se upustimo u ovaj uzbudljivi recept skuše sa tikvicama! Priprema i serviranje: 4 fileta dimljene skuše (Naručite Online!) 250 ml ulja Svež ruzmarin 1 limun 2 tikvice Mešavina mediteranskih začina Beli luk u prahu Prezle Priprema 1) Skušu uzduž isecite i propržite je minut na

Opširnije…

Prolećni Brancin u Crvenom Tanjiru

Kako bolje početi proleće nego uz lagani brancin i čašu vina (ili dve)? Priprema i serviranje: 2 Brancina (Naručite Online!) 2 Glavice crvenog luka 2 Šargarepe 100 ml Soka od cvekle 100 ml Crnog vina So Biber Ruzmarin Mešavina začina Maslinovo ulje Sok od limuna Priprema Brancine isfiletirajte i očistite od sitnih kostiju. Ovu uslugu

Opširnije…

Pastrmka na Seoski Način

Ovaj jednostavan i brz recept je osvojio praznične i porodične večeri domaćina širom Srbije. Sve što će vam biti potrebno je: 3 komada očišćene pastrmke (oko 9kg) So (po ukusu) 3 kašike suvog biljnog začina (Začin C) 50 g brašna T-500 1 dl maslinovog ulja sok od 1 limuna Očišćenu pastrmku možete kupiti preko našeg

Opširnije…

Tropic ribarstvo

Ko smo mi? -Tropic ribarstvo je (da li ste pretpostavili?) lanac ribarnica koji se bavi maloprodajom ribe i drugih morskih proizvoda. Zašto se ne držimo trgovine ribom nego se upuštamo u svet blogovanja? -Možda ovo niste znali ali i pored toga što smo velika porodična firma koja prodaje ribu, mi imamo još toliko toga da

Opširnije…

Upoznajte Skušu

Skuša spada u “plave“ ribe. Lovi se “na sviću“ ili udicom s proleća i leti. Naraste do 30 cm. Meso skuše je veoma čvrsto, ukusno i jako, pa se obično jače začinjava mirisnim biljem. Najukusnija je skuša pripremljena na gradelama uz obavezan dodatak nekog pikantnog sosa. Vrlo je ukusna i u marinadi, a može i

Opširnije…

Upoznajte Šarana

Šaran je najpoznatija domaća riba koja može da dostigne veličinu i do 1 m, a težinu i od preko 20 kg. Ipak, za kuvanje su najbolji šarani od oko 3 kg. Šaran se mnogo gaji u ribnjacima, a takav šaran obično nije sav prekriven krljuštima ili je čak sasvim bez njih. Dešava se da šaran

Opširnije…

Upoznajte Pastrmku

Pastrmka je riba bistrih voda, brzih reka i jezera, a smatra se jednom od najukusnijih evropskih slatkovodnih riba. Srebrnaste je boje, a na stranama ima crvene ili crne tačkice. Telo joj je prekriveno sitnom krljušti i sluzi koju ne treba dirati ako želite da ribu pripremite »na plavo«. Meso pastrmke je lako svarljivo i nema

Opširnije…